Utan skyddsnät...

onsdag, mars 25, 2009

Vintern kom tidigt i År....



Va fan har hänt med vädret ? -10 i dag igen när man stiger upp +15 inne. långkalsongerna åker hastigt på. som turen är så var man föberedd och såg till att "velodan" var påfylld och färska ålandstidningar fanns att tända med.

Snart ska man ut i kylan och skarva slang. Bönderna håller på att förbereda sina bevattningssystem inför odlings säsongen.

Jaha! så har man varit dit, besökt det mycket omtalade kk-huset, Alandica som det så fint heter. Mycket ris har man hört, men jag tycker verkligen att Mariehamnarna har lyckats bygga ett väldigt fint hus åt oss lantisar.

Man känner sig lite priviligerad, lite viktig liksom. På Mattssons: " Jo hörni i kväll ska jag till Alandica"! "Jahaaa ? Vafför?" Man svarar liksom lite nonchalant. "jo, de e inför invigningen den 4;de april". Alla tittar beundrande på en och väntar på mer. "Vi ska va me i programmä, å dansa"! Innan någon hinner fråga något mer dricker man hastigt upp kaffet, " Nä, jag måst go nu. häjj"! Och så släntrar man nonchalnt i väg medan gubbarna tittar beundrande efter en.



Nytt bloggsystem och lite sopor

Nå nu äntligen börjar det fungera för mig. Att börja med ett annat blogg system än det man är van vid är lie knepigt. Hoppas att mina gamla läsare hittar mej nu.



Kanske ni kommer ihåg att jag medverkade till ett medborgarinitiativ om Saltviks framtida sophantering. kommunstyrelsen tog upp det och en arbetsgrupp tillsattes beståenda av Richard Björklund, Jan Lindgren och mej själv. Vårt uppdrag är att förutsättningslöst granska kommunens sophantering och komma med förslag till styrelsen om förbättringar. Vi har tid på oss till september i år. Vi har nu hållit vårt första möte. Och skall fortsätta vårt arbete i snabb takt.