Utan skyddsnät...

lördag, juli 04, 2009

Misslyckat försök att ta sej till fastlandet

Jaha! Det var det. Klockan är nu o6oo och vi är tillbaka där vi startade kl. 03.15 När vi kom genom det smala faret som leder från Fårösund ut i Östersjön blåste det upp rätt emot så vi var tvungna att vända, nu blåser det en ordentlig nordlig vind. ingen chans att ta sej över havet nu. Det är skrämmande vad väderleksrapporterna är dåliga. Från i kväll har dom lovat sydlig vind eller sydost och avtagande vi får försöka då.

Fårösund

Efter en händelselös seglats nästan utan vind har vi efter 7 h. anlänt till Fårösund. Samma sak här, gästhamnarna stå tomma .Den hamn som vi ligger i nu är en klubbhamn, vi är dom enda gästerna. Hamnvärden kom cycklande som tydligen är kutym för hamnvärdarna här. När jag påpekade det glesa antalet besökare sa han. -"Men vi har den ståora gästhamnen där borta!" Och så pekade han norrut.När Gullan och jag gick dit och tittade så låg det faktist 10 båtar inne.



Att det är så lite båtturister här på ostkusten beror på att det är väldigt grunt överallt. Ingen vacker skärgård med djupa vikar att söka skydd i. Blåser det upp är man väldigt utelämnad. Det kan hända att man inte kan gå in i dom befinliga hamnarna under storm. Som amatörseglare kan det då bli problem.

I morgon vid 3 snåret startar vi härfrån och går över till fastlandetoch sivilisationen. Dom har
lovat nordostlig vind ca 6m/s med upp till 10 i byarna.











Serenad i fint sällskap.