Utan skyddsnät...

onsdag, augusti 26, 2009

På uppdrag i skärgården

Vårdö har problem med ledningen som skall förse färjorna i Hummelvik med vatten. Broblemet består av för mycket bakterier i vattnet. Undertecknad har blivit tillfrågad om att bistå med sakunskap för att få ledningen brukbar.

I väntan på att Prästö ska angöra kaj funderar jag på om Runars förslag med att införa matraster skulle vara bra. Jag konstaterar då att arbetstid är dyrbar, så jag skulle nog vara rätt irriterad om jag såg färjan lägga ut framför ögonen på på mig för att åka över till Prästö, hålla 15 min. kaffepaus sedan i sakta mak åtekomma för att hämta mig. Om jag räknar rätt skulle jag få vänta 35min sedan 10 min överfart, Så sammanlgt 40 min. Dom minutena skulle givetvis kunden på Vårdö få betala. Har du tänkt på det Runar ? Jag bara frågar. Men kanske du inte läser min blogg.
Men denhär gången kom jag fort ombord. I bakspegeln kan jag se Max Lyft.


Här har jag riggat upp min avancerade utrustning för klorering av ledningen ner till Hummelvik.

En sadelkoppling på slangen och en tratt inköpt på Mattssons(dom har fortfarande trattar att sälja)för 4 €. Folke Karlsson öppnar spolventilen i Hummelvik undretecknad häller koncentrerad klor i tratten kloret sugs med och allt ska bli så bra är det tänkt. Men det var bara den lilla detaljen, det fungerade inte. De blidde inget sug liksom. resten av dagen har gått åt att anskaffa pumpanläggning, så det blir nya tag i morgonbitti. Vi får väl se om det lyckas bättre då.