Utan skyddsnät...

torsdag, juni 25, 2009

morgon i Nynäshamn


God morgon på er.

Gullan och jag är som vanligt morgonpigga och kaffet är redan kokat och klart. En knirrande tross har irritera oss hela natten. men att gå upp och göra något åt den var för tufft så den fick knirra bäsr den ville.


Jag kan inte låta bli att kommentera väder och vind. Jag kollade just på SMHI:s prognos. nordliga vindar ca. 6 m/s ända fram till måndag sedan omkring tisdag vridande till syd. Ingenting kan passa oss bättre.


Vi pratade med en van seglare i går. Han sade att dom alltid seglar söderut tidigt på säsongen då det oftast är nordliga vindar, för att återvända senare när vindarna svänger till syd.


Enligt hon0m så blåser det mest sydvindar sommartid. Det kan tammefan stämma .



Anlänt till Nynäshamn för en par timmar sedan .Trevlig gästhamn med alla bekvämligheter. Det var faktist rikigt skönt att få krypa under duchen efter fyra dygn. Gullan tykte att jag skulle byta kalsonger, men det var lite väl överdrivet enligt min mening.


I dag seglade vi hela vägen. Farymann har vilat upp sej riktigt ordentligt


Så här ser hjälpkärran ut nästan helt ljudlös . -dels har den inbygd laddare och sen kan man förståss koppla en vanlig laddare också. På det sättet utnytjar man hela kapaciteten,
Vi tänkte stanna här i morgon och utforska Nynäshamn. På lördag bär det av mot Gotland. Vi får hoppas att den nordliga vinden håller i sig och att det sedan svängr till syd när vi ska hem.

Torsdag mot nynäshamn

Startade upp kl 0900 föratt påbörja färden mot Nynäshamn. möja var ingen höjdare. vi klarade inte ens av att skaff bunker Den enad bunkerstation vi hittade tog bara svenska sedlar sk. kronor. Efter disskusion beslöt vi att bunkern räcker till Nynäshamn. Vinden är nordlig alltså rakt akterifrån Ca. 5 kn.Ibland mojnar det av en smula. Skepparn tog på sej halarna och började installera hjälpmaskin på fördäck. Nu brummar Superior hemtrevligt på fördäck och förseross med nödvändig el till alla gps:ar och datorer. Just när Kapten Haddoc anropade oss via gsm:en slutade den att fungera, men nu har jag kopplat mitt kort till gullans telefon så jag borde vara kontaktbar igen. Vi befinner oss nu utanför Hölö Trafiken är tät, så vi hörs