Utan skyddsnät...

torsdag, augusti 06, 2009

Torskresan

Febril aktivitet under dagen. Till stan för inköp av torskpilkar två storlekar en 400 g och en lite mindre 250g. Kollade först på Mattssons ,men som vanligt nu förtiden, gapade hyllorna tomma.
Några 250 grammare hade dom pris 10,50 € I dom båda butikerna runt torggaten var priset för en pilk under 5 € oberoende av storlek. Så inköp av 2 pilkar, 100m. lina och vev att veva upp linan på . Ca. 15 €. För en gångs skull tyckte jag att det var billigt.
Kl. 19.00 hämtades fiske giuden Guy upp och vi hastade iväg till Västerkalmare där kapen Tony Lundberg väntade med sin utmärkta torskfiskebåt. Ut till vattnena runt Båtskär bar det av mjukt och behändigt i det lugna och vackra kvällsvädret. Vi prövade lite löst på ca. 30 m djup för att sedan flytta oss lite längre ut väster om Båtskär. Tanken var att börja vid hundnra meter och sen driva in över branten till grunnare vatten. Allt gick förståss efter våra utmärkta beräkningar,. Vi höll på till solen lade sig att vila strax under horisonten. Lugnet och tystnaden var nästan påtaglig. Torsken? Det tar vi en annan gång.
klicka härhttp://picasaweb.google.fi/brollanmeister/BarnbarnsHelg?authkey=Gv1sRgCKTT6Ymll_jAXA#