Utan skyddsnät...

onsdag, juli 15, 2009

Kicki på Badhusparken...

Hustrun sa, just som jag dragit ett fiskben ur mungipan .-” De e alllsång i Badhusparken Kicki å Rickard e där!” Jaha?” Sa jag frågande. -” när börjar de då?”-” Klockan åtta!”
Nu vart det brått klockan var ju redan 7. In i duschen, ren skjorta och sen iväg. På vägen ringde jag Johan och Britt för att efterhöra om dom var intresserade av kultur. Men dom var på någe barnsligheter på Vårdö, Vårdö med Klara och osäkra färjförbindelser.

Så här roligt hade vi...

en liten resumé

"Fan i helvete! Nu går de åt skogen!" Skrek skepparn. "Släpp ut storseglä tvärt annars gor de ått hälvitä!" Fortsatte han. "Jag halar inn genuan, kvicka po nu innan vi stälpär!" Så kan det låta när åskan med tillhörande vindar av åtminstone stormstyrka överrumplar båt och besättning. Som tur var i detta fall hade skepparn drillat besättningen så ordern åtlyddes omedlebart Serenad kunde hålla kursen och styrfarten. Att sen åskan till lika slog ner i båten och förstörde en del av elutrustningen gjorde inte saken bättre.

Detta är en av några episoder som drabbade oss under tre och en halv vecka på Östersjön och 645 sjömil. Start Kvarnboviken ,Rödhamn , Möja Nynäshamn ,Kappelshamn på Gotland, Visby,
Burgs hamn på Östra Gotland, Slite, Fårösund, Ornö, Elmsta, Öregrund, sedan Låga skäret och till baka i Kvarnboviken. Nu skall Serenad ses över och vissa saker förbättras. Skepparn planerar redan för nästa sommar, vem vet, i Bornholm lär det vara fint....







Atomtransport fartyget Sigyn Förföljde oss vart vi än seglade.













Fin seglats på hemvägen utanför Märket.















Dom nya seglen är fyllda som välpumpade fotbollar

Gulis är överlycklig att husse är hemma igen,



Gräsmattan är nyfriserad och fin igen.