Utan skyddsnät...

lördag, augusti 29, 2009

Läckan

I brist på bloggfantasi så kan man ju alltid ta något från sitt dagliga arbete. Jag ska inte bara tillverka dricksvatten, mitt område består även i att hålla distributionsnätet helt. Så här kan det se ut när man lagar en läcka, nedanstående ledning är huvudledningen till Sund.
Micke kommer först och med stor skicklighet gräver han fram ledningen.
Dan håller koll att allting går rätt till. Undertecknad fotograferar.

Ett svep monteras över läckan Dan tar fram stora nyckeln. Undertecknad ger goda råd och fotograferar...



Dan skruvar mera och undertecknad torkar svett och fotograferar...



När Dan skruvat klart och undertecknad farit i sin fyr hjuldrivna bil och kopplat på vattnet kollar Dan att allt är tätt. Sedan pustar vi alla ut och berättar för varandra hur duktiga vi är.
Undertecknad meddelar styrelseordförnade att undertecknad åtgärdat felet och att alla har vatten i sina kranar igen... Jaa, det är ungefär så det går till . Tungt och besvärligt så det förslår..


Europeér

Jag kollade som vanligt bloggarna nu på morgonen och konstaterade snabbt att någon eller något har retat upp Kapten Haddock riktigt ordentligt. Jag kan bara hålla med.

Som tur är är vår inskränkta generation snart förbrukad och tagen ur produktion. Ovanstående unga personer som skall driva vårt samhälle vidare är inte ålänningar ej heller finnar utan Européer


Klicka på länken http://ole-bloggboken.blogspot.com/2009/08/gilla-eu.html