Utan skyddsnät...

söndag, december 06, 2009

Julbord med Rödkorset.

Undertecknad med fru har tillsammans med Styrelsen för Rödakorset Saltvik varit på julbord till Soltuna. Mätta och dästa har vi nu tagit oss hem till Haga igen.

Några saker om Rödakorset . Rödakorset består av olika avdelningar. Vi har Stora världsorganisationen, Sedan Rödakorset Finland som splittas upp i mindre avdelningar, vi har Ålands Rödakors som består av en avdelning i varje kommun. Undertecknad är från 2010 styrelsemedlem i Saltviks Rödakors. Några myter vi måste ta livet av. Ett rykte har uppstått att inte skänka pengar till Rödakorset eller Rädda barnen, enligt ryktet försvinner stora summor in i organisationernas stor svarta hål. Dom pengar som Saltviksavdelinigen samlar in är det bara pengarna från hungerdagen som skickas till stora moderorganisationen som i sin tur skall ombesörja att pengarna hamnar hos hjälpbehövande i fattiga länder. Jag tycker att man skall fortsätta skänka pengar. Men också vara uppmärksam på vart pengarna tat vägen . Alltså skänka pengar,mat,och kläder. Men vara kritiskt observant på hur dom används.

Nå! Pengarna som Saltvik samlar in under andra evenemang då? Vart går dom ? Julbord på Soltuna för Styrelsen?? Nej, och Nej!! alla pengar som kommer till Rödakorset lokalt delas också oavkortat ut till hjälpbehövande i kommunen samt till rödakorsets räddnings avdelning eller sjöräddningen. Jag kan upplysa er om att just nu sitter damer runt om i saltvik och stickar strumpor och vantar till sex hjälpbehövande barnfamiljer och ensamstående i vår kommun. För pengar som finns på konto skall det inhandlas julmat och annat som behövs.Det enda"svinnet" är ingredienser till bakning och sådant som säljs på olika marknader. Det är en fruktansvärd orättvisa att anklaga ideellt arbetande medlemmar i Rödakorset för undahållande av medel.

Förtsätt att skänka pengar eller varor. Kanske din granne behöver dom