Utan skyddsnät...

onsdag, juli 08, 2009

Ornö - Väddökanal.76nm i dag..

Rorsman styr med säker hand


















Vi har anlänt till vår privata brygga just innan

inoppet till den smala delen av Väddökanal.

här låg vi i fjol åxå




















Vi tror att vi såg IMPRO på semestersegling















Några kollegor vi mötte på vägen...
















och här....
















och här...









När vi kom ut till Kapellskär och just skulle runda udden som heter Kapelskärsskäret överaskades vi av dimma så tjock som den tjockaste filmjölk. Vår kurs var satt så att vi skulle korsa infaret till Kapellskärshamn. När skepparn hörde det grova brölet som bara en stor båt kan frambringa gav han genast order om kontrakurs,kollade på plottern och bad rorsman manövrera båten på fel sida om en grön boj, på det sättet var vi borta från farleden till skepparn hunnit fundera ut vad som fanns att göra.
Datorn plockades fram och Oles blogg kontaktades.Där fanns hans utmärkta program för att identifiera fartyg. Skepparn kunde konstatera att Rosella redan var långt borta på Ålands hav Finnfellow låg stilla i Kappellskär. Däremot kom något som hette Viggen brakande med 14 knops fart. Vi lät den passera ordentligt sedan startade vi Farymann och skyndade oss att korsa inloppet till Kappelskär, allt gick bra.När vi kom inomskärs lättade dimman och vi andades ut.
Vi känner oss riktigt rörda över att många tänker på oss där hemma. Nu vill jag försäkra alla att vi noterat morgondagens dåliga väder. Vi ligger här i tryggt förvar tills stormen har bedarrat