Utan skyddsnät...

måndag, december 21, 2009

våra kattor

Ni kommer väl ihåg Mise som jag har skrivit om vid några tillfällen. Mager,rädd och hungrig stod han på vår altan för ett år sedan. Nu påstår Gullan med säkerhet att han egentligen heter Miffi.

Här i byn bodde det en tant som hade många kattor .hon var gammal och hade svårt att sköta om dom, men Miffi var hennes älsklingskatt. Tyvärr kallades hon upp till sin skapare och kattorna fick inte följa med.Dom vart kvar här på jorden. En lokal jägare förpassade så många han hittade till kattornas himmel där råttorna är stora och feta samt springer väldigt långsamt.

Men Miffi höll sig undan och har tydligen strykit omkring här i byn i flere år. Han var ingen ungdom medan tanten levde så Gullan tror att han måste vara minst tio - 12 år gammal vid det här laget. Nu har han äntligen börjat lita på oss han är här mer och mer Nu när det är kallt stannar han till och med över natten,
Man kan inte påstå att Mise är mager, jag brukar ge honom en hel burk mat åt gången ibland två gånger om dagen. Han har aldrig lämnat något kvar på fatet ännu.
Nu i dag är första gången han smugit sig in i sovrummet för att ta sig en lur i sängen. Det är honom väl unnat. hoppas han förstår att han får tillbringa sin ålderdom här med oss om han vill.

Lillkissan är oxå en "hemlösing" från Godby. Fan ta alla som lämnar kattor och pinas utan mat och tillsyn.


Gulis däremot, vet inte vad svält och vanvård är. Han har delat vårt liv i vått och torrt. Problemet är att vi har glömt hur gammal han är. Minst 20 år tror vi.


4 kommentarer:

Häddåk sa...

E de int han där Gulis som e so jävla dum i huvvä?

brollan sa...

nåå de klart int e han so smart int...

Gun sa...

Jag minns att vi kalla han Pucko...

Anonym sa...

Du Brollan!!!! Vad sysslar Junnu mä nu då? Ger mig faeen på att hom kommer över Karlstad strax.... Goo jul på er förresten.....
Mässkalle